Smartphone med headset”Läs och Lyssna” är ett produktions- och distributionsverktyg för taltidningar, ljudböcker, mm. Grundtanken är att producera innehåll som text, ljud, bilder och video och sedan foga ihop allt i ”Läs och Lyssna”. För konsumenten innebär det att det finns flera alternativ att lyssna eller läsa innehållet. Vi har haft samarbete över gränser som en viktig ledning i arbetet med ”Läs och Lyssna”.

”Läs och Lyssna” är helt webbaserat.

Vi har tänkt till för att det ska vara lätt för alla att hantera material i Läs och Lyssna. Det enklaste sättet att lägga in ljudfiler är tex att markera dem i din dator och ladda upp dem. Oavsett antal, storlek och format. Ja, du kan ladda upp flera filer på en gång.

Men om det inte passar för just dig så kan man även importera en färdig Daisy-zip, RSS-flöden, hämta från ftp och flera andra varianter.

När din tidning är klar ska den publiceras. Det kan du också göra på ett flertal olika sätt. Till exempel på Daisy, Audio CD, lösa mp3 filer, RSS, Legimus, export till Drupal eller WordPress, eller varför inte en egen App med Push funktion så att din läsare/lyssnare får veta att det finns ett nytt nummer direkt du har publicerat senaste numret.

Tycker du att det är tråkigt att vänta med att publicera tills nästa vecka? Då går det jättebra att trycka ut det du har nu och sammanställa veckans tidning senare.

Saknar du något? Då bygger vi gärna in det också.