Lyssna i Play-Appen

Vi har färdiga "Play-Appar" till iOS och Android.
- Push funktionen gör att lyssnaren aldrig glömmer dig eftersom hen blir meddelad om nya nummer.
- Arkivet gör det enkelt att gå tillbaka till äldre material.
- Uppspelningshastigheten kan ändras efter tycke och smak.
- Lyssnaren kan skicka meddelanden till redaktionen direkt i appen.

Webbtidning

Webbtidningen är enkel, responsiv och kan anpassas efter dina önskemål. Standardversionen av Webbtidningen innehåller sidor för:
- De senast publicerade artiklarna
- Artiklar uppdelade efter vecka
- Kontaktinformation om Redaktionen och distribution
- Om Tidningen
- Länkar till andra sätt att lyssna
Webbtidningen ”hostas” hos Darub om inte kunden önskar annan lösning.

Läs och Lyssna

Hantera ditt material i vårt unika produktions- och distributionssystem - ”Läs och Lyssna” som också agerar arkiv för det material som producerats. Här hanterar vi statistik för hur många prenumeranter som använder olika konsumtionssätt. ”Läs och Lyssna” underlättar också vid delning till och från Läns- och Kommuntidningar som ofta har spännande reportage om angelägna ämnen för läshindrade.

Blipsay

Blipsay är ett sätt att länka tryckt text till en inläst digital version. Detta sker med hjälp av QR-koder som läggs in intill den tryckta texten. Genom att använda Blipsay i kan även de som normalt inte lyssnar på information ta del av de inlästa artiklarna på ett enkelt sätt.

Inläsning

Vår inläsningstjänst kompletterar de tekniklösningar vi erbjuder. Vi hjälper gärna till med inläsning på både kort och lång sikt. Men vi tycker att det är lika roligt om du producerar ljudet och vi distribuerar det. Vi har jobbat flera år med inläsning, tex av Svenska Dagbladet.

Podcast

För den som är van att konsumera stora mängder ljudbaserad information är Podcast eller RSS flöden viktigt. Darub kan tillhandahålla RSS och Podcast flöden för senaste tidningen eller de senaste artiklarna.

Statistik

Statistik över användning samlas antingen i Google Analytics eller i Läs och Lyssna, beroende på vilka tjänster som valts.

Audio och Daisy CD

Att få en CD skiva med veckans tidning är fortfarande mycket viktigt för många med läshinder. Darub bränner alla tidningar på högkvalitetsskivor av märket Falcon med vit yta och svart text för maximal kontrast. Texten på skivan indikerar tidning och nummer. Darub levererar i första hand Daisy CD men vi kan även leverera Audio CD till de prenumeranter som inte kan lyssna på Daisy eller mp3 filer.

Legimus

Darub har ett samarbete med MTM om leverans av Daisy till Legimus, vilket gör det enkelt för dig att nå ut med ditt budskap.